Sensörler fiziksel bilgileri işler ve bu bilgileri sinyale çevirir. Sensörler ısı, basınç, nem, ışık gibi fiziksel bilgilerin elektrik işaretlerine çevrilmesine olanak sağlar. Sensör çeşitleri farklılık gösterir. Elektrik işaretleri analog veya dijital şekilde olabilir. Sinyaller bir amaca bağlı olarak işlenir ve bu sinyaller sistemler için kullanılır.
Raspberry Pi, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan en son teknoloji aletlerden biridir. Yaklaşık bir kredi kartı boyutunda olan bu alet bir bilgisayar görevi görmektedir.
Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte elektronik eşyada gelişme gösterdi. Özellikle iç tasarımı gibi detaylar bilinmese de boyut ve beraberinde teknoloji ile değişiklik gösteren elektronik komponent ve diğer adıyla elektronik bileşenler günümüzde de kullanılmaktadır.
Arduino setleri ile birlikte birçok versiyon sunulur. Mikrodenetleyici başta olmak üzere beraberinde programlama için gerekli olan ekipmanlar yer alır.
Son dönemlerde drone popüler teknolojik aletler içerisinde yer edinmektedir. Bir diğer adıyla uçan kamera olan droneler ilk başta eğlence amaçlı kullanılmıştır.
Servo motorlar, bir mekanizmada hız, ivme ve konum kontrolünü hatasız gerçekleştirme üzere üretilmiş bir tahrik sistemidir. Başka bir deyişle, bir hareket kontrol mekanizmasıdır. Servo motorlar, robotikte en yaygın kullanılan motor türüdür ancak RC (radyo kontrol) uygulamalarında da kullanılırlar.
Uzaktan kumandalı servo motorlar başlangıçta uzaktan kumandalı model araçlar için kullanılıyorlardı. Direksiyon dişlisi gerekli konumu alacak şekilde tasarlanmıştır ve yeni bir komut görüntülenmedikçe konumlarını değiştirmezler.
3D yazıcıların üretilmesi ve insan hayatına girmesiyle birlikte sağlık, medikal, sanat, tasarım ve hobi alanlarında kullanımında büyük bir artış yaşanmıştır.
Raspberry Pi ARM tabanlı bir mini bilgisayar olduğu için Linux tabanlı bir çok işletim sistemini desteklemektedir. Bu yazıda Raspberry Pi 4'e Ubuntu Desktop kurulumu konusuna göz atacağız.
Arduino'da kullanılan sensör ve modülleri projelerinizde kullanmak için kütüphanelerinin Arduino'ya tanıtılması gerekir. Bunu nasıl yapılacağını öğrenmek için yazımızı takip edebilirsiniz.
Rasberry Pi kullanmak istiyor ve bu konuda en ideal sonuçlara ulaşmayı arzu ediyorsanız mutlaka sistemle alakalı bilgi sahibi olmalısınız. Ancak uzun süreli kullanımla alakalı şunu ifade etmek gerekir ki herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız. Özellikle de Rasberry Pi ile alakalı araştırmalar gerçekleştirildiğinde uzun süre kullanımda dayanıklılığı had safhadadır.
Siz de en ideal sonuçlara ulaşmak ve en kaliteli seçeneklerden yarar sağlamak adına mutlaka bizi tercih etmelisiniz. Böylelikle hem kalite hem de kullanışlılığı ön planda tutabileceksiniz.
Teknolojik gelişmeler neticesinde ortaya çıkan cihazların hem boyutu hem de işlevleri farklılaşmaktadır. Rasberry Pi de bu konuda harikalar yaratmayı başaran seçeneklerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Bir kredi kartı boyutunda olması ilginç olmasa da kredi kartı boyutunda bir gerçek bilgisayar olarak ortaya konması dikkat çekicidir.
3D yazıcı satın alma konusunda nasıl bir yol haritası izleyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Bu konuda beklentilerinize cevap almak ve en ideal sonuçlara ulaşmak mümkün!
3D yazıcı, teknolojinin gelişmesi ile birlikte kullanılmaya başlanan oldukça özel çözümlerden bir tanesidir. Yazıcının kaliteli çözümler sunması kadar farklı alanlarda işinizi kolaylaştırması da oldukça değerlidir. Bu nedenle de 3D yazıcıların ne olduğu ve nerelerde kullanıldığını detaylı bir şekilde ele almak gerekir.
Kullanımı oldukça basit bir kart olması nedeniyle ilgi çeken Arduino’nun farklı çeşitleri olduğunu bilmelisiniz. Bu çeşitler sayesinde hem kaliteli sonuçlar elde edebilir hem de beklentilerinize uygun çözümler üretebilirsiniz. Şimdi Arduino ürünlerinde hangi seçeneklerden yararlanabilirsiniz inceleyelim.
Arduino, en kısa tabiriyle fiziksel bir programlama platformu olarak kabul edilmektedir. G/Ç kartı ve Orcessing/Wiring dilinin de var olduğu bir uygulama olan bu platform sayesinde pek çok işlem gerçekleştirilmesi gerekir.
Massimo Banzi, David Cuartielles, Tom Igoe ve David Mellis tarafından kurulan Arduino, ABD’de farklı bir marka ile satılmaktadır. Yazılım ile ilgilenen hemen herkesin mutlaka tercih etmesi gereken seçeneklerden bir tanesi olan Arduino ile alakalı detaylara daha yakından bir göz atalım. Bu sayede ne tür bir platform ile karşı karşıya olduğunuzu da saptayalım!
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.